Godt igang med ubuntu

Godaften.

Jeg er godt i gang med at sætte mig ind i ubuntu linux, som er blevet mit foretrukne operativ-system. Jeg har arbejdet med windows fra 3.1 til 10, men jeg synes at linux er et bedre optativ-system at arbejde med bl.a. pga. den smarte pakkeadministration, hvor det er muligt at installere på programmer med en simpel kommando fx apt-get install gimp, hvis man gerne vil installere det smarte billedebehandlings program ved navn gimp, som kan bruges til de mest almindelige opgaver, som den almene bruger har behov for. Linux er bygger op omkring at programpakker, som gør det let at installere nye programmer og fjerne de programmer, som man ikke har brug for mere. Jeg har tit bøvlet med programmer i windows, som var svære at fjerne. Dette problem oplever jeg ikke i linux. Desuden indeholder linux ikke en registerings-database, som tit sander til med links til dllfiler og andre informationer, som ikke længere findes. Det betyder, at man en gang imellem skal lave vedligeholdelse på windows-systemet, hvor man skal rense registrerings-database for disse døde genveje med fx programmer ccleaner. Ydermere har jeg oplevet, at windows tit bliver langsomt med tiden, når systemet har været ligget på computeren i en tid. Det oplever jeg ikke i linux, som bliver ved at med at være lige så hurtigt, som dengang jeg installere systemet på den pågældende computer. Selvfølgelig skal linux naturligvis også vedligeholdes fx, skal huske at afinstallere at pakker, som ikke bruges mere, når man afinstalleret et program. Her skriver man kommandoen apt-get autoremove i terminalen

En en grund til at skifte til linux, er at systemet er mere sikkert end windows fordi man ikke kan installere et programmer uden logge ind med en root bruger, som kræver, at man skal taste sit password ind for, at man kan installere programmet på systemet. Det gøre det meget svære for visrusser at få adgang til de vitale dele af systemet for at inficere det. Jeg vil gerne opfordre jer til at prøver ubuntu af. I starten kan I prøver det af en gammel pc, som I ikke bruger alligevel.

For 10 år siden var linux svære at få til at virke for den almindelige bruger, men det har ændre sig meget, da linux er blevet mere kompatibelt og lettilgængeligt.

Jeg vil slutte dette indlæg af med at sige sige: Prøv det af !!!!!!!!!!!!

Dette indlæg blev udgivet i Linux. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar